Luni - Vineri - 8:00 - 16:00, Sâmbăta - Duminică - închis

Pregatire Profesionala

"Justitia este un contract de oportunitate in care se intra pentru a preveni ca oamenii sa lezeze sau sa fie lezati."

Pregatire profesionala continua

Pregatirea profesionala continua a avocatilor se desfasoara sub indrumarea Institutului Nationala pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor  - I.N.P.P.A, fiind considerate actiuni de formare continua acele actiuni organizate de catre I.N.P.P.A sau sub auspiciile acesteia, cele desfasurate  de institutiile de invatamant superior agreate de U.N.B.R, cele ale altor entitati in parteneriat cu I.N.P.P.A sau cu U.N.B.R, cat si cele organizate de Barouri conform programelor de pregatire profesionala.

Consiliul Baroului Neamt se preocupa ca formarea profesionala continua sa se realizeze prin organizarea unor Seminarii, Simpozioane si Conferinte pe teme de actualizate,  cat si prin intermediul  programului de pregatire continua la nivelul Baroului Neamt.

Incepand din luna mai 2012, in cadrul Baroului Neamt se desfasoara  proiectul de pregatire profesionala continua « Pregatire profesionala la nivel local in cadrul Baroului Neamt ».

In cadrul proiectului se prezinta si se sustin de avocatii din Baroul Neamt diverse subiecte juridice de actualitate, teme profesionale si spete, conform cerintelor avocatilor membri in Baroul Neamt, dar si tematicii aprobate prin programa orientativa privind formarea profesionala continua, aprobata de catre Congresul U.N.B.R si  I.N.P.P.A.

Temele prezentate au fost si sunt axate in principal pe aspecte derivand din  modificarea legislatiei si pe unele noi institutii juridice. Se dezbat pe de alta parte atat spete dificile, de interes, cat si jurisprudenta C.E.D.O.

La sfarsitul fiecarui an au fost si vom continua premierea lucrarile care au fost considerate si votate de colegi ca fiind cele mai explicite si interesante.

Intalnirile profesionale au loc la Piatra Neamt la sediul Baroului Neamt, iar din luna septembre 2015 sesiunile de pregatire profesionala se organizeaza si in cadrul Biroului Teritorial al Baroului de la Roman, unde isi desfasoara activitatea un numar de 80 avocati.

Motivul demararii acestui proiect l-a constituit  necesitatea existentei la nivel local in cadrul Baroului Neamt a unui grup de sprijin profesional  care sa vina in intampinarea unor probleme pe care avocatii le intalnesc in practica in prezent, datorita in principal : modificarilor legislative frecvente, practicii judiciare neunitare, unor subiecte/spete si domenii de noutate juridica.

Proiectul doreste sa raspunda  necesitatilor profesionale actuale si acute ale avocatilor si in acest sens tematica in cauza se stabileste  de la sesiune la sesiune, in functie si de solicitarile  participantilor.

In viitor se intentioneaza invitarea in cadrul intalnirilor profesionale a unor colegi din alte profesii juridice si nu numai, in vederea eficientizarii schimbului de experienta cu instantele, institutiile publice si alte categorii profesionale a caror  activitate se intersecteaza cu cea a avocatilor (experti, mediatori, etc).

Participantii isi imbunatatesc cunostintele juridice, afla noutati profesionale, impartasesc din experienta practica a colegilor, sustin  teze privind subiecte de actualitate juridica sau de interes practic si spete rare sau atipice, aduc la cunostinta colegilor intamplari, situatii, cazuistica intalnite la alte instante din tara.

Proiectul este guvernat de principiile flexibilitatii, colegialitatii si al  perfectionarii profesionale.

Etapele proiectului, timpul alocat, modalitatea de organizare, de monitorizare si evaluare se  modifica in functie de necesitatile profesionale ale avocatilor din cadrul Baroului Neamt si de programele de pregatire profesionala aprobate de forurile superioare ale profesiei de avocat.

2015

Informare privind Proiectul de Pregatire Profesionala 23 07 2015

2014

Program Simpozion 
Tematica Simpozion

2009

Vezi Simpozion 2009